Foto: TT Nyhetsbyrån

Björk jagar ny titel

Uppdaterad
Publicerad

Han var nära titeln redan innan tävlingsstarten.

Och efter fredagens kval är utgångsläget ännu bättre.

Nu är Thed Björk ytterst nära en ny STCC-titel. Följ dagens tävling från Mantorp direkt i SVT från 12.30.

Thed Björk leder STCC inför helgens avgörande deltävling på Mantorp. Och i kväll förbättrade han möjligheterna att ta sin andra raka STCC-titel. Han var nämligen snabbast av alla förare i tidskvalet.

– Jätteskönt. Jag tänkte att  jag fortsätter att åka fort och ser hur långt det räcker. Superskönt, säger Björk till SVT Sport.

STCC 2014

Allt har ju inte gått som på räls under säsongen för dig. Nu verkar allt ha trillat ner. Hur blev det så här, egentligen?

– Så här bra, menar du? Det var en vändning där. I början var det lite tufft, att tänka sig in rätt. Sedan kan jag säga det, efter det fantastika året förra året, så var jag mentalt överladdad till första racet (under säsongen) och fick komma ner till jorden igen och börja om. Och det gick ju att komma tillbaka.

Björks värste konkurrent till titeln, Fredrik Ekblom, var tvåa i kvalet.

– Blien har varit underbar att köra hela dagen, riktigt bra speed, säger Ekblom till SVT Sport.

Kan ta andra raka

Volvo-föraren Björk leder inför lördagens två lopp: 43 poäng före BMW:s Fredrik Larsson.

Om Björk skulle vinna blir han den förste föraren på nio år att ta en andra raka titel. Förutom fjolårets titel har Björk ytterligare en STCC- titel på meritlistan, från 2006.

SVT visar idag tävlingen från Mantorp i SVT Play från 12.30 till 16.30. Därefter går ett sammandrag i SVT2 18.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2014

Mer i ämnet