”Blågula drömmar – vägen mot proffslivet​”

Uppdaterad
Publicerad

Tre år har gått sedan SVT Sport följde talanger som Muamer Tankovic, Kristofer Olsson och Christian Kouakou i pojklandslaget i Blågula drömmar. I en serie i sex delar med premiär 19 augusti följer vi upp 2011 års följetong. Inför seriestarten finns första säsongen tillgänglig i Play.

Hösten 2011 visade SVT serien ”Blågula drömmar – vägen till landslaget”. Där fick vi följa spelarna i det yngsta pojklandslaget och ta del av deras fotbollsdrömmar om framtiden.

Tre år har gått sedan dess – hur gick det för killarna vi fick följa i serien? Svaren får vi i uppföljningsserien ”Blågula drömmar – vägen mot proffslivet”, som har premiär i SVT tisdag 19 augusti.

Återser flera spelare

I fokus för serien finns Muamer Tankovic, som hunnit prova på spel både i Premier League och A-landslaget, Kristofer Olsson, som kämpar för att ta sig in i Arsenals A-trupp, och Christian Kouakou som lämnat avbytarbänken i sin favoritklubb AIK för hoppet om speltid i Brommapojkarna. Vi återser också ett flertal av de andra spelarna från första säsongen.

Som uppladdning inför premiären av ”Blågula drömmar – vägen mot proffslivet​” finns nu hela första säsongen tillgänglig i SVT Play. En chans att se spelarna när drömmarna om proffskontrakt och landslagsspel bara var just drömmar.​

Sändningstider

Avsnitt 1 Blågula drömmar 2014: 19 aug 22.15

Svensk dokumentärserie från 2014. Del 1 av 6. I fokus finns Muamer Tankovic, Kristofer Olsson, och Christian Kouakou. I detta avsnitt får vi även se hur karriären och drömmarna utvecklats för Piotr Johansson.

Även i SVT2 20/8, SVT24 20/8 och SVT2 23/8

Textat sid. 199

Säsongen 2011 i Play

Del 1 av 8: Vi får följa det som händer runt pojklandslaget för 15-åringar. Träningar, läger och landskamper och allt som krävs för att drömmen ska nås.

Del 2 av 8: Förbundskapten Magnus Wikman har tagit ut sin första landslagstrupp. 44 spelare födda 1995 samlas på Bosön utanför Stockholm för ett träningsläger.

Del 3 av 8: Första testen för Sveriges yngsta fotbollslandslag: två landskamper mot Finland. Nu sätts lagbygget på prov på allvar.

Del 4 av 8: Efter en förlust och vinst mot Finland, väntar en dubbellandskamp mot Norge. Vi träffar Yanku Marrah från Stockholm som befinner sig i ett vägskäl fotbollsmässigt.

Del 5 av 8: Junior Bangura kom från Sierra Leone till Borås 2006. Han har gått igenom en svår tid, då hans pappa gick bort i ALS. Nu drömmer Junior om att ta en plats i landslaget.

Del 6 av 8: Det är dags för årets första landskamper för P95-landslaget, ett dubbelmöte på bortaplan mot Wales. Junior Bangura får äntligen göra sin landslagsdebut, och Kristoffer Olsson avslöjar en spännande nyhet.

Del 7 av 8: P95-landslaget genrepar inför EM-kvalet, två tuffa landskamper mot fysiskt starka Slovakien. Som uppladdning får spelarna en pratstund med A-landslagets förbundskapten Erik Hamrén.

Del 8 av 8: Examensdags för P95-landslaget: EM-kval i Moldavien. Laget har svetsats samman under ett års tid, och nu ska allt falla på plats.

SVT Sport i sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.