Foto: Scanpix

Blomquist: ”Dåligt att inte fullfölja löftet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppmärksamheten kring SVT-dokumentären Blodracet lovade Norges skidförbund att lägga alla kort på bordet vad gäller blodvärden. Men nu stoppas plötsligt den processen.

I mitten av mars offentligjordes vid en presskonferens i Oslo blodvärden från 90-talet. Men det var ett begränsat antal och kritikerna sa direkt att presentationen var ganska meningslös bland annat för att proverna tagits på sommarhalvåret.

Norska skidförbundet lovade då att ta fram ytterligare värden men nu menar förbundet att det inte finns någon anledning att gå vidare som situationen ser ut nu.

Höga blodvärden inom längdskidor

Det upprör SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Det är ett väldigt konstigt resultat när både Sverige och Norge väldigt kraftigt tog avstånd emot dokumentären som gick under VM och lovade att lägga alla korten på bordet. Att Norge nu inte fullföljer det och att Sverige inte fått ändan ur, det är dåligt, säger Blomquist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höga blodvärden inom längdskidor

Mer i ämnet