Dzeko släckte Irans VM-dröm

Iran drömde om en skräll och en plats i åttondelsfinalen. Men ett överlägset Bosnien-Hercegovina släckte allt hopp. – Det var en viktig seger för oss, säger förbundskaptenen Safet Susic.

Iran hade behövt vinna och få hjälp av Argentina. Men Manchester Citys stjärna Edin Dzeko satte stopp för festen innan den ens hade börjat. Anfallaren drev bollen ensam framåt, tog ett kliv in i planen och drog med ett lågt skott utanför straffområdet som smet in vid målvaktens högra stolpe. efter 23 minuter. Ett klassavslut och hans första mål för Bosnien-Hercegovina i ett VM.

Iran hade svårt att skapa flera heta chanser men det var nära kvittering när Masoud dundrade bollen i ribban.

Fotbolls-VM: Iran

”Förvånad”

Miralem Pjanic drog ner ridån totalt efter 59 minuter. Bosnierna stal bollen, sågade sig igenom det iranska försvaret och Tino Susic slog en perfekt nätt genomskärare till Pjanic som behärskat rullade in 2-0.

– Jag var lite förvånad över Iran, de behövde en seger och de klev inte på. Det fungerade inte för dem. De kanske inte lyckades att ändra sitt spel, säger Safet Susic.

I det läget var Iran tvunget att göra tre mål för att gå vidare. Laget såg slaget ut i regnet och saknade geist. Ghoochannejhad tände ett litet hopp när en hörna inte rensades. Bollen skickades tillbaka in i boxen och där slog han in den vid bortre stolpen.

Dödlig replik

Men svaret var blixtsnabbt och dödligt. Bara minuten senare hittade Salihovic fram till Vrsajevic som satte bollen via stolpen med ett kontrollerat avslut. Det var slutet för Iran och även för Bosnien-Hercegovina som inte heller går vidare. Segern var dock landets första i ett världsmästerskap.

– Jag är ledsen, men segern var också viktig för oss så att vi kan lämna turneringen med flaggan i topp. Vi var det laget som ville vinna matchen mest, säger Safet Susic.