Lionel Messi avgjorde matchen mot ett tappert Iran efter ett fint mål i matchens slutminuter Foto: TT nyhetsbyrån

Sias snabba efter Argentina-Iran

Uppdaterad
Publicerad

Messi frälste Argentina mot Iran efter ett mål i matchens slutminuter.

Dåligt Argentina:

Argentina gjorde en dålig match och hade förvånansvärt svårt att ta sig igenom det iranska försvaret. Iran täckte upp bra i defensiven och hotade på fasta situationer åt andra hållet. I andra halvlek kom bytena väldigt sent och Argentina ändrade inte något i sin gameplan. Favoriten måste höja sig även om det är ett styrkebesked att vinna utan att imponera.

Fotbolls-VM: Argentina

Messi:

Efter en halvdan säsong kommer han till VM och är osynlig i två matcher. Två matcher som han också avgör. Argentinas VM-hopp har inte varit spektakulär men han gör skillnaden och jag tror det räcker för det argentinska folket.

Heroiskt Iran:

Ett heroiskt Iran försvarade inte bara utan hade även de vassaste möjligheterna att ta ledningen. Reza och Dejagah hade båda riktigt bra lägen och innan Messi satte dit det avgörande målet var målvakten Romero bland de bästa på planen för Argentina. Hatten av till ett tappert Iran som nu måste försöka slå Bosnien i den sista matchen.

Fakta

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Under mästerskapet kommer han synas på vår hemsida där han kommer livechatta, ladda upp inför och sammanfatta många av mästerskapets matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Argentina

Mer i ämnet