Foto: TT Nyhetsbyrån

Dagens VM-matcher: Island mot Messis Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Island, som var ett av succélagen i EM 2016, gör sitt första VM och de inleder mot stornationen Argentina. Ett Argentina med Lionel Messi som jagar sin stora mästerskapstriumf.

12:00: Frankrike-Australien, Kazan, SVT1/Play (11.30-14.30)

Frankrike går in i VM med en av de allra bästa trupperna och nu är det bara upp till förbundskaptenen Didier Deschamps att få ihop det hela. I den första matchen möter de ”Socceroos”.

Fotbolls-VM: Argentina

15:00: Argentina-Island, Spartak-stadion, Moskva, SVT1/Play (14.30-17.30)

Islänningarna börjar med en riktigt tuff utmaning då ett Argentina fyllt av offensiva stjärnor står för motståndet. Det kommer att krävas en fläckfri defensiv, och kanske lite hjälp av ”vulkanen” på läktaren, för att Island ska ha en chans.

18:00: Peru-Danmark, Saransk, TV4

Sveriges två motståndare i VM-uppladdningen drabbar samman. Bägge lagen spelade 0-0 mot Sverige, men nu har Danmark med sin superstjärna från Tottenham, Christian Eriksen.

Foto: TT Nyhetsbyrån

21:00: Kroatien-Nigeria, Kaliningrad, TV4

Kroaterna är ett av VM:s spelskickligaste lag med bland annat Luka Modric, Real Madrid, och Ivan Rakitic, Barcelona på mittfältet. De ställs mot Nigeria som inför VM framför allt har fått beröm för sina kläder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Argentina

Mer i ämnet