Neymar tackar högre makter.

Briljant Brasilien skojade med Spanien

Brasilien vann Confederations Cup efter en formidabel insats i finalen. Det blev 3-0 mot Europa- och världsmästaren Spanien på ett kokande Maracana.

Fred nätade i början av båda halvlekarna. 1-0 i andra minuten kom sedan ett inlägg först hamnat hos Neymar, som inte fick kontroll på den. Bollen studsade vidare till Fred som stötte in den liggande. 3-0 rullade Fred in i bortre hörnet på Hulks passning i 47:e minuten.

Neymar vräkte upp 2-0 i nättaket i 44:e minuten efter ett fint väggspel med Oscar.

Confederations Cup

Det var inte mycket som gick Spaniens väg i finalen. Sergio Ramos brände en straff, efter det att Marcelo fällt Jesus Navas, när laget låg under med 3-0. Dessutom blev Gerard Pique utvisad efter att ha kapat Neymar, som var på väg igenom, i mitten av andra halvlek.

Brasilien var det klart bättre laget och vann synnerligen rättvist. Utöver målen skapade brassarna mängder av chanser. Spanien hade stora problem med att bemästra det tempo som Brasilien skruvade upp från matchens första sekund. Tempot sjönk en aning då och då, vilket gav Spanien chansen att flytta fram sina positioner något, men sett till hela matchen var spanjorerna chanslösa mot de snabba, tekniska och välorganiserade brassarna.

Att Brasilien även kan glänsa defensivt visades inte minst i 41:a minuten, när alla trodde att Pedro rullade in 1-1. David Luiz kom farande som en raket och lyfte bollen över egen ribba i absolut sista stund, en enastående prestation av brassebacken.