Brons-Almgren – numera guld-Almgren

Brons-Almgren – numera guld-Almgren

Uppdaterad
Publicerad

Juniorerna dominerar seniormästerskapet.

JVM-bronsmedaljören Andreas Almgren vann guld på 800 meter och finalisten Kalle Berglund blev tvåa.

Andreas Almgren, bronsmedaljör på 800 meter vid junior-VM för en vecka sedan, vann idag SM-guld på samma distans. Och silvret tog Kalle Berglund som blev sjua i förra veckans JVM-final.       

– Det var ingen som försökte ta täten så jag lade mig längst fram och jag fick en väldigt bra resa under loppet, säger Almgren till SVT Sport efter segern.  

SM i friidrott

Vinnaren sprang över mållinjen efter en minut och 50 sekunder. Bara 52 hundradelar före tvåan Berglund. Hemmalöparen Robin Rohlén kämpade sig fram till en tredjeplats i SM-finalen på 800 meter.

Almgren laddar nu för EM i Schweiz. Och kroppen börjar nu vänja sig vid svensk tid efter junior-VM i USA.

– Det har varit några hektiska dagar, jag har inte fått så mycket sömn. Men det börjar kännas bra nu. Jag ska försöka återhämta mig, det blir inte jättehård träning för att nå formtoppen lättare. EM blir en bonus för att se och lära.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM i friidrott

Mer i ämnet