Tårögd Fougberg missade VM-kvalgränsen

Uppdaterad
Publicerad

Charlotta Fougberg tog hem SM-guldet överlägset på 3000 meter hinder. Trots det var hon sju sekunder från VM-kvalgränsen på 9.44. ”Väldigt ledsen och besviken”, säger hon till SVT Sport.

SM-tävlingen i Söderhamn var Charlotta Fougbergs sista chans att nå VM-kvalgränsen. Hon satte igång jakten direkt och drog ifrån de andra löparna. Men en sliten Fougberg orkade inte öka på slutet och fick sluttiden 9.51.

– Jag är väldigt ledsen och besviken. Trodde verkligen på mig själv, vilket jag har gjort de de senaste gångerna. Jag öppnade långsamt och hoppades kunde öka på slutet, men det fanns inte där. Det är otroligt tråkigt. Det har gått grymt på träningen, säger hon.

SM i friidrott

Fougberg, som tog EM-silver förra året, har haft en trög utomhussäsong. Nu riskerar hon att missa VM.

– Jag var skadad i maj. Det störde mig. Jag går fortfarande runt med en tejpad fot. Men jag borde kunna springa fortare. Hoppas det ordnar sig ändå, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM i friidrott

Mer i ämnet