Colsaerts slog 409 meter i Wales

Uppdaterad
Publicerad

Om en vecka inleds Ryder Cup. Fyra av spelarna i det europeiska laget förbereder sig med att tävla i Wales Open. Men det var inte någon av dem som stal rubrikerna den första dagen. Det var istället Nicolas Colsaerts, som slog den  längsta drive som någonsin registrerats på Europatouren.

Belgarens utslag mätte 409 meter.

– Hålet spelades i medvind och jag lyckades få en bra studs, sa belgaren efteråt.

Det var på det 561 meter långa avslutningshålet på Celtic Manor, Ryder Cup-banan 2010, som Colsaerts slog till. Det blev en ”enkel” eagle på hålet.  Och dessutom förde hans 66-runda upp honom i ledningen i Wales Open. En ledning som Joost Luiten senare tog över. Holländaren är sex under par.

Golf

Colsaerts drive var knappt fem meter längre än det tidigare Europatourrekordet 404 meter av indiern Shiv Kapur på Madeira Islands Open 2012.

Ingen Ryder Cup-form

Ingen av de fyra Ryder Cup-spelarna visade någon storform.

Rutinerade Lee Westwood gick två över par i dag, walesaren Jamie Donaldson ett över och skotten Stephen Gallacher, ett av McGinleys wildcards, hela sju över par. Dansken Thomas Björn är bäst än så länge. Han gick första vavet på par.

I går kväll åt de fyra middag med Europakaptenen Paul McGinley -  kanske blev det en för lång kväll...

Bästa blågula insatser svarade Niclas Fasth, Patrik Sjöland och Johan Carlsson för. De delar 17:e platsen på två under par.

Längst någonsin

På den amerikanska PGA-touren är det officiella rekordet  Tiger Woods, 455 m långa drive i Mercedes Championship, Hawaii från 2002.

Men Michael Hoke Austin slog enorma, 471 m på US Senior Open i  Las Vegas, 1974, före man började att mäta samtliga drives på touren. Han var 64 år gammal vid tillfället!

Carl Cooper har slagit det längsta slaget någonsin – som aldrig mättes...

Det var på Texas Open 1992. Amerikanens boll träffade cementvägen bredvid fairway och studsade och studsade och rullade och rullade.... Han hade nästan 300 meter kvar till green åt fel håll när han skulle slå andraslaget.  Caddiens uppskattning av avståndet var 720 meter !!!

I tävlingsformen Long-driving, som är något helt annat än att slå ett utslag i en tävling, är världsrekordet 504 meter av Mike Dobbyn

(Källa PGA-tour)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet