Det var tomt på läktarna när Mario Fernandes CSKA Moskva mötte David Alabas Bayern München. Foto: TT Nyhetsbyrån

CSKA förlorade inför tomma läktare i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Inga supportrar.

Och inga poäng.

CSKA Moskva hade inte mycket att glädjas över i kväll.

Men för Bayern München blev det en ny seger.

Festligt, folkligt och fullsatt? Nej, det var inte mycket av den varan när CSKA Moskva i kväll tog emot Bayern München hemma i Champions League.

På grund av supportrarnas beteende i bortamatchen mot Roma för två veckor sedan tvingas CSKA spela samtliga tre hemmamatcher i CL-gruppspelet utan publik, så det var långt ifrån CL-feststämning på Arena Chimki.

Champions League 2014-2015

Straffmål

Publiken gick dock inte miste om speciellt mycket. På spelarna märktes det att laddningen inte blev densamma utan publiken och det var inte någon överdrivet underhållande match.

– Fotboll handlar om supportrarna. Jag hoppas att vi inte behöver spela inför tomma läktare igen, säger Bayerns tränare Pep Guardiola.

CSKA, som saknade avstängde Pontus Wernbloom och skadade Rasmus Elm, fick inte heller några poäng att glädjas över. Bayern vann med 1–0 efter att Thomas Müller halvvägs in i den första halvleken förvaltat en straff efter att Mario Götze rivits ner.

– Jag har en speciell teknik när jag tar straffar, säger Müller, enligt Bayerns Twitter-konto.

Hade fler chanser

Bayerns tre poäng var välförtjänta. Laget var det bättre och hade ytterligare ett par chanser att göra mål.

Segern var deras andra raka 1–0-vinst i årets Champions League. I den första omgången vann de med 1–0 hemma mot Manchester City.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet