Foto: Bildbyrån/Reuters

Norsk duell när svensklagen kvalar

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Malmö möter skotska Celtic i Champions League-kvalet. Men vid sidlinjen är det dubbelt norskt. ”Åge är lite äldre, en rutinerad tränare. Vår är yngre och har förhoppningsvis en lite bättre hjärna“, säger Celtics Mikael Lustig till SVT Sport.

Det Lustig sade var naturligtvis med glimten i ögat. Men själva faktumet är korrekt, Malmötränaren Åge Hareide har levt 22 år längre än morgondagens motståndartränare, Ronny Deila i Celtic.

Men de båda tränarna vill själva flytta fokus mot spelet på plan, och bort från både ålderskillnad och den norska tränarkampen.

Champions League 2014-2015

– Här på öarna gillar de sina rubriker, det är ”duell mellan två norrmän”. Men nej, det betyder inget, det ska avgöras av de elva på planen. Det är det som betyder något, säger Åge Hareide till SVT Sport.

Ingen Rosenberg

En av de som oftast är med bland de elva som startar är Malmös Markus Rosenberg. Men på onsdagen saknas den avstängde lagkaptenen och Celtics Ronny Deila slipper oroa sig för den målfarlige anfallaren.

SVT Sport: Drog ni en lättnadens suck när ni hörde att han inte skulle vara med?

– Nej, det kan jag inte säga att vi gjorde. Inte offentligt i alla fall.

Se hela inslaget ovan.

Celtic-Malmö spelas onsdag med avspark 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet