Foto: TT Nyhetsbyrån

Malmö jagar Champions League – mitt i mittbackskrisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ”bara” ha fått 0-0 i hemmamötet åker Malmö FF till Litauen för returmötet med Zalgiris. Och man gör det med endast en helt frisk mittback. ”Ja, just nu är det väl bara jag som är helt okej”, säger Franz Brorsson till Sydsvenskan.

Trots hans ringa ålder på 19 år är det Franz Brorsson som de svenska mästarna får vila sig mot i defensiven. Erik Johansson är skadad och dessutom på väg bort från klubben, Filip Helander är knäskadad medan Felipe Carvalho och Kari Arnason ännu inte är klara för spel i Europa. Lägg där till att Rasmus Bengtsson, som förväntas starta bredvid Brorsson, har problem med en vad och stod över matchen mot Örebro.

– Ja, just nu är det väl bara jag som är helt okej och får spela med Rasmus. Det vänder snabbt. Det är tredje matchen på sju dagar, men jag känner mig förvånansvärt bra med tanke på tempo och belastning, säger Brorsson, som gjorde debut i första mötet med Zalgiris, till Sydsvenskan.

Champions League 2014-2015

”För mycket prat om att hålla nollan”

Men i hemmamatchen var det offensiven som brast snarare än defensiven – Brorsson hyllades som en av matchens bästa spelare.

– Det kan vara att jag pratade för mycket om att vi skulle hålla nollan inför det första mötet och spelarna blev kanske lite hämmade av det. Anledningen till det var att vi ville bli tryggare i vår defensiv efter vår hemmamatch mot ÖSK då vi släppt in för enkla mål, konstaterar tränaren Åge Hareide till mff.se.

Framåt vilar mycket av ansvaret på Markus Rosenberg som trots ineffektiveten senast känner sig lugn.

– Vi vet att vi kan skapa chanser, vilket vi även gjorde i hemmamatchen. Vi gjorde det förvisso inte tillräckligt bra, men vi skapade många chanser, säger han till mff.se och fortsätter:

– Nu vet vi mer om morgondagens motstånd och i hemmatchen hade vi som uppgift att hålla rent bakåt.

I SVT Sports stora spelarenkät stod det klart att det inte bara är skåneklubben som hoppas på avancemang.

I kväll 20.10 får vi svaret kring Malmös Champions League-öde

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet