En harmonisk Moa Hjelmer vill tillbaka till toppen

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottaren Moa Hjelmer är tillbaka efter sitt barnafödande och berättar om att skaffa barn och göra karriär samtidigt. Hon anser att hennes dotter Wilma gör henne till en bättre idrottare.

– Det är en styrka. Jag har inget att längta till efter karriären på det sättet som kanske många andra har, säger Moa Hjelmer till SVT Sport.

Moa Hjelmer har tränat sedan september och har nu kommit tillbaka till friidrotten på allvar sedan mammaledigheten. Den regerande Europamästaren från 2012 vill hitta tillbaka till den gamla formen men har en bit kvar att vandra.

– Jag vill tillbaka till den känslan, bara känna att jag är bäst helt enkelt. Jag är bara 24 år så jag har många år på mig att hitta tillbaka dit. Stämmer det inte i år så kommer det stämma nästa år.

Moa Hjelmer satsar på VM i år och OS nästa år men tänker också mer långsiktigt än så.

– Jag vill självklart göra ett väldigt bra OS men jag tror nog att jag kommer kunna prestera ännu bättre 2020. Jag vill bli bäst i världen och det tar tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.