Foto: TT Nyhetsbyrån

England hedrar Hillsborough-offren – matcher senarelagda

Uppdaterad
Publicerad

Det är 25 år sedan den ödesdigra katastrofen på Hillsborough.

Det kommer att märkas i den engelska fotbollen de kommade dagarna.

Samtliga matcher är framflyttade i sju minuter.

För 25 år sedan, den 15 april 1989, inträffade den ödesdigra katastrofen på Hillsborough, då 96 personer omkom och  hela 766 personer skadades.           

För att hedra dessa och markera den stundande 25-årsdagen kommer samtliga professionella matcher i England de närmaste fyra dagarna inledas med en ceremoni och en tyst minut.           

Halsdukar på Anfield

Dessutom kommer avspark i samtliga matcher att ske sex eller sju minuter senare än normalt. Detta eftersom att matchen på Hillsborough, FA-cupsemifinalen i Sheffield mellan Nottingham och Liverpool avbröts efter sex spelade minuter.

Dessutom kommer halsdukar från samtliga klubbar i de fyra högsta ligorna att användas för att göra en 96:a på Anfield i morgon då Liverpool möter Manchester City i en ytterst viktig match i kampen om Premier League-titeln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.