Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericssons rådgivare: ”Situationen bara eskalerar”

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-stjärnan Marcus Ericssons VM-start på söndag kan vara hotad. Rådgivaren Eje Elgh säger att svensken försöker hålla huvudet kallt. – Det ser ut som att situationen bara eskalerar, säger han till SVT Sport.

Nyheten slog ner som en mindre bomb igår. Med bara dagar kvar till GP-premiären i Melbourne så vann före detta reservföraren Giedo van der Garde ett mål mot förra stallet Sauber som innebär att hans kontrakt fortfarande gäller. Därmed har Sauber tre förare. Men två bilar. I morse hade F1-stallet överklagat domen, men förlorade igen i rätten.

Marcus Ericssons rådgivare Eje Elgh pratar med föraren ständigt och säger att affären inte påverkar svensken, som tillsammans med Felipe Nasr är anmäld till söndagens lopp.

formel 1

Eskalerar

– Nej, jag tror och hoppas inte det. Men jag har inge belägg för att veta att det inte gör det. Det ser ut som att situationen bara eskalerar. Men man har ännu inte kommit till ett läge där man diskuterar huruvida de ordinarie förarna (Ericsson och Nasr) är involverade, säger han.

Vad har Marcus sagt?

– Han bestämde sig i ett tidigt skede för att ignorera det till den dagen då det blir ett problem. Idag är det inte det. Han fokuserar på att vara så väl förberedd att tävla som möjligt tillsammans med teamet. Det här inget som har berört honom.

Enligt uppgift så ska förhandlingarna i rätten fortsätta imorgon. Det är bara timmar före den första träningen på Melbournes GP-bana.

– I dagsläget är det inget som säger att han är den som skulle hamna utanför. Därför har han inte råd att göra något annat än att fokusera på en normal tävling.

Saknar licens

Giedo van der Garde säger sig vara i fin fysisk form för att köra, men saknar den superlicens som krävs för att få tävla. Men Eje Elgh tror inte att det skulle vara ett problem om det gick så långt. Men just nu får inte van der Garde en licens.

– Inte enligt det regelverk som finns. Men i den här branschen brukar det alltid finnas ett antal kryphål och möjligheter att anpassa reglerna efter vissa önskemål, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

formel 1

Mer i ämnet