Foto: TT Nyhetsbyrån

Alonsos otur fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta F1-världsmästaren Fernando Alonso har haft ett roligare år på racerbanorna.

Söndagens GP i Österrike lär inte ge årets första poäng heller – McLarenföraren flyttas ned tjugo startpositioner på grund av ett motorbyte.

Spanjoren tvingas starta loppet med sin femte motor för året, vilket är över gränsen för hur många man får använda. Det innebär att han straffas med en nedflyttning med tjugo platser, som med största sannolikhet kommer omvandlas till ett tidsstraff då han inte kommer vara så pass snabb på morgondagens kval (det krävs pole postion) så att det går att flyttas ned så många platser.

Även Red Bulls Daniel Ricciardo flyttas ned tio platser av samma skäl, han behövde dock inte byta turboaggregatet vilket gör att hans straff blir mildare.

formel 1

Alonso provade även att köra fredagens träning med en betydligt kortare framvinge än stallkamraten Jenson Button, det märktes dock ingen skillnad på snabbast varvtid. Marcus Ericsson höll sig runt 13-15:e plats under de två träningspassen.

Värt att notera från träningspassen var att det inte var någon större skillnad i varvtider mellan mjuka och hårda däck.

Loppet körs på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

formel 1

Mer i ämnet