”Ett skämt att de inte bröt matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby–Gais återupptogs efter 50 minuter.

Ett beslut som Gais-representanterna inte var nöjda med.

– Det är fan pinsamt för svensk fotboll, säger Gais sportchef Jonas Lundén.

Efter 50 minuters uppehåll återupptogs matchen mellan Hammarby och Gais, trots slagsmål och inkastade knallskott från läktaren.            

Det var ett beslut som Gaisarna inte var nöjda med, varken supportrarna eller sportchefen Jonas Lundén. 

Superettan

– Jag hade möte med matchdelegat, polis, Hammarbys säkerhetsansvariga och vår säkerhetsansvarig. Vi säger tydligt att matchen inte ska fortsätta men Hammarby säger av förklariga skäl att de vill fortsätta och polisen säger att vi provar och matchdelegaten sade att vi kör på det, säger Jonas Lundén till SVT Sport och fortsätter:

– Jag tycker att det är en stor skandal jag kan inte förstå hur matchen kan fortsätta. Nu när jag lugnat ner mig lite så tycker jag likadant.

”Barnfamiljer gråter”

Gais förlorade matchen med 3-1 men resultatet spelar mindre roll enligt Lundén. 

–Jag skiter fullständigt att vi förlorar den här matchen. Det är en skandal för svensk fotboll. Hade Gaissupportrarna gjort det här mot Hammarbysupportrar så hade jag sagt bryt matchen. Barnfamiljer springer gråtandes därifrån. 

–Jag vill inte stå här som en bitter förlorare utan det handlar mer om vad vi är påväg i svensk fotboll. Det här går inte. Det är bedrövligt att den återupptas. Jag kan inte förstå hur man kan ta ett sånt här beslut. De har kastat stolar och bomder och smällare. Dels har de kommit runt och gör det här mot våra supportrar.

”Matcher ska avgöras på planen”

Hammarbyledaren Mikael Hjelmberg tycker dock att det var rätt att återuppta matchen.

– Generellt är jag för att matcherna avgörs på planen, och om säkerhetsteamet gav klartecken tycker jag att det är rätt väg att gå, säger han till SVT Sport.

Hur en sådan här situation kan uppstå kan han inte förklara.

– Det är olyckligt att det händer men varför det inträffar kan jag inte svara på.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet