Fotbollskväll diskuterar Johanssons omtalade filmning

Experterna om filmningen: ”Riktig hjärnblödning”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens match mellan IFK Norrköping och AIK handlade i efterhand mest om Norrköpings Andreas Johanssons, 36, väldigt tydliga filmning när han faller bakåt när han går emot AIK-spelaren Mohamed Banguras arm. I fotbollskväll är experterna eniga. ”Han skäms nog väldigt mycket idag”, säger Daniel Nannskog.

Det var i slutet av matchen mellan IFK Norrköping och AIK på Nya Parken som händelsen inträffade. Andreas Johansson ramlar bakåt och blir liggande, samtidigt som Mohamed Bangura skrattar åt det inträffade. Inga kort delades ut.

– Johansson skäms nog väldigt mycket idag. Snabb hjärnblödning, men enormt pinsamt. Han fick nog höra det i omklädningsrummet, säger Daniel Nannskog.

Fotbollskväll

– En befriande reaktion (av Bangura), så löjligt av Johansson, man kan bara skratta åt det. Vad är det han gör? Det är en sak om han varit 18 år och tittat på mycket internationell fotboll. Han är lagkapten och är 36 år, säger Elena Lövholm, som passar på att ge en känga åt IFK Norrköpings tränare Janne Andersson.

– Andersson kritiserade AIK efteråt för att ligga ner och maska. Det är möjligt att han har rätt i det, men om hans lagkapten har dragit en sån här rövare, sitter man ner i båten. Mycket dåligt, säger hon.

Johansson slipper bestraffning

Frågan diskuterades om Andreas Johansson skulle straffas efteråt för händelsen, något som han slapp. Det tycker Markus Johannesson är rätt.

– Det som händer på planen ska stanna på planen, blir luddigt att gå in i efterhand. Fotboll är en bedömningsidrott. Johansson känner nog att det inte var rätt, men kan inte backa i den situationen när han väl lägger sig ner. Gäller att bara ligga kvar, säger Markus Johannesson.

”Förskonade från filmningar i Sverige”

Daniel Nannskog tycker dock inte att filmningar är ett stort problem i Sverige, om man jämför med andra ligor.

– Har inga stora problem med filmningar i Sverige, kolla på Italien och Spanien. Vi är rätt förskonade, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet