Andreas Johnsons glädjetårar efter SM-guldet: ”Hur häftigt som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit skadad och avstängd.

Nu står Skellefteås Andreas Johnson till slut som svensk mästare – tillsammans med brorsan Jonathan.

– De har varit helt fantastiska för mig, säger han till SVT Sport.

Andreas Johnson återvände till svensk ishockey efter att ha kört fast någorlunda i Nordamerika.

Han valde Skellefteå före Frölunda för att få spela med brorsan Jonathan Johnson. Det valet visade sig falla väl ut. Nu står brödraduon som svenska mästare efter att Skellefteå besegrat Rögle med 4-1 i matcher i SM-finalen.

– Det är helt fantastiskt. Det var en sjuk match och vi har fans som hurrar på oss hela matchen. Vi har haft strul med skador och sjukdomar och avstängningar. Men vi har sånt jävla djup och det där lilla extra. Det är en speciell grupp, säger Johnson, som sköt matchavgörande 1-0, till SVT Sport.

Johnson har både varit skadad och avstängd i slutspelet, men kommit tillbaka till spel flera gånger om.

– Man har gått halvskadad hela slutspelet och haltat runt omkring och bara laddat om. Nu står vi här äntligen. Det är värt allting, säger han.

Johnson ville komma hem till Sverige för att hitta glädjen igen. Hör honom förklara i klippet ovan hur bra han har trivts med brorsan i Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.