Foto: TT Nyhetsbyrån

Federer överkörd i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att japanen Kei Nishikori skrällt i den första semin följdes det upp med ännu en skräll. 16-rankade Marin Cilic slog världstrean Roger Federer i tre raka set, 6-3, 6-4, 6-4.

– Med tanke på vilket stort sammanhang det här var, andra gången jag spelar semi i en Grand Slam, kan det här inte bli mer speciellt, säger Cilic enligt nyhetsbyrån Reuters.

Federer var aldrig i närheten av kroaten som vann 87 procent av sina poäng i förstaserven. Hans imponerande returspel gjorde att Federer endast vann 71 procent i sin förstaserve.

US Open 2014

– Jag har jobbat hela mitt liv för att vara i den här positionen, säger Cilic.

US Open-finalen är därmed den första Grand Slam-finalen utan Federer, Djokovic och Nadal på nästan tio år. Senast en Grand Slam-final spelades utan någon i denna trio var när Marat Safin vann Australian Open-finalen mot Lleyton Hewitt 2005

– Det är bra för sporten att ha lite nya ansikten. Det är definitivt uppfriskande. Det är stort för Kroatien och stort för Japan, säger Federer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2014

Mer i ämnet