Foto: TT Nyhetsbyrån

Marin Cilic vann US Open

Uppdaterad
Publicerad

Marin Cilic vann US Open. I finalen gav han inte japanen Kei Nishikori någon chans.

– Jag har spelat min livs tennis, säger kroaten efter 3-0 i set.

Marin Cilic stora segerjubel bröt ut efter att han slagit in matchbollen med en tvåhandsbackand i det tredje setet.

– Allt jag har jobbat för och drömt om blev verklighet. Jag har spelat mitt livs tennis, sa Marin Cilic under prisutdelningen.

US Open 2014

Var klassen bättre

I finalen var Cilic klassen bättre än Nishikori, som såg nervös ut, och matchen blev aldrig riktigt spännande. Cilic dundrade in 17 serveess, vann fem av elva breakbollar och slog sammanlagt 38 vinnande slag.

Avstängd för dopning

I fjol fastnade Cilic i en dopningskontroll och stängdes av. Kroaten har hela tiden hävdat sin oskuld och gjorde comback i oktober förra säsongen.

– Jag har kämpat för det här, speciellt under förra året.Jag förberedde mig så mycket jag kunde och tränade nästan varje dag. Jag arbetade hela tiden, säger han.    

Oväntad final

Att Cilic och Nishikori överhuvudtaget skulle göra upp i finalen var väldigt oväntat. Cilic slog ut Roger Federer i semin, medan Nishikori vann mot världsettan Novak Djokovic.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2014

Mer i ämnet