Här ser man hur Bianchi kör på traktorn. Foto: Youtube

Fortsatt kritiskt för Bianchi

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den franske formel 1-föraren Jules Bianchi är fortfarande kritiskt men stabilt.

Enligt ett uttalande från familjen och sjukhuset har Bianchi drabbats av en traumatisk hjärnskada.

På tisdagen anlände också den framstående franske läkaren Gerard Saillant som behandlade Michael Schumacher efter den svåra skidolyckan i december. Enligt det gemensamma uttalandet från familjen och sjukhuset i Yokkaichi är Jules Bianchi kvar på intensiven där han behandlas för sina svåra skador. Hans tillstånd är ”kritiskt men stabilt”.

Enligt uttalandet har Bianchi omfattande skador i hjärnan och har drabbats av en traumatisk hjärnskada.

Formel 1

Gerard Saillant kommer att bistå Jules Bianchis familj med råd.

På tisdagen hävdade också en talesman för japanska Suzuka-banan att olyckan i söndags, där Bianchi körde in i en lasttraktor som skulle bärga en annan bil, handlade om otur.

Enligt talesmannen Masamichi Miyazaki var de gula varningsflaggorna hissade. När varningsflaggorna kommer upp ska förarna dra ner på tempot så pass mycket att de kan stanna på ett ögonblick. Bianchi hade oturen att få vattenplaning just när flaggorna kom upp.

– Det regnade och vägbanan var blöt. Men det regnade inte så häftigt att loppet skulle blåsas av och jag tror att domarna gjorde samma bedömning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet