Alexander Wennberg jublar tillsammans med Andreas Johnson efter 4-2 målet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frölundakedjan ordnade ny svensk seger

Det blev en ny svensk seger i junior-VM via 4-2 mot Finland. Frölundakedjan med Sebastian Collberg, Andreas Johnson och Alexander Wennberg var dominant och satte tre av fyra Sverige-mål i ett fullsatt Malmö Arena.

Annars fick Finland en drömstart då Esa Lindell redan efter 41 sekunder tog tillvara på ett svajigt ingripande från svenske målvakten Oscar Dansk.

Men några minuter senare svarade Sverige för ett riktigt drömmål när pucken gick som på ett snöre i spel fem mot tre. Alexander Wennberg var sist på pucken.

JVM i ishockey

”Grym passning”

– Spelet innan var helt sjukt. Riktigt klapp-klapp-spel. Jag var nära att missa men det var riktigt skönt att se den gå in, säger Wennberg om målet till SVT Sport.

I den andra perioden svarade Wennberg och Collberg för förarbetet till Johnson som satte 2-1-målet efter att Ville Husso dessförinnan storspelat och räddat Finland gång efter annan.

3-1 kom ett par minuter senare då Jacob de la Rose krutade in ett slagskott via stolpen.

Finland kom tillbaka

Men Finland sålde sig dyrt. Buffalobacken Rasmus Ristolainen reducerade till 2-3 omgående i den tredje perioden.

Därefter uppträdde Sverige rejält skakigt och Finland hade bud på fler mål. Men Alexander Wennbergs andra mål i matchen blev avgörande.

”En laginsats”

– Jag spelar i en riktigt bra kedja där vi har bra kemi. Det gör det enklare att producera själv också, säger Wennberg till SVT.

Därefter orkade inte Finland resa sig ännu en gång. Matchen var lite grinig och totalt delades 18 tvåminutersutvisningar ut.