USA segrade mot Schweiz med 7–1. Foto: TT/AP

USA krossade Schweiz i JVM

Allt avgjordes i den andra perioden.

USA smattrade in fem puckar och kunde sedan glida genom den tredje perioden mot Schweiz.

Till sist vann USA med 7–1.

Det var en tung dag i juniorvärldsmästerskapet i ishockey för Schweiz, som nu åkt på två raka förluster i turneringen. En mållös första period som gav hopp om en jämn match mot regerande mästarna USA glömdes snabbt bort när den andra perioden blev ett amerikanskt målkalas.  1–5-underläget som Schweiz gick in i den sista pausen med blev sedan övermäktigt.

USA skulle glida på vågen och placera in ytterligare två puckar i den sista perioden och sedan plocka hem sin andra raka seger i turneringen.

JVM i ishockey

Tidigare under natten, svensk tid, vann Kanada med förkrossande 11–1 mot Slovakien. Mason McTavish hade show och smällde in fyra av målen.

Missa inte: Sverige möter Österrike i JVM klockan 20.00 ikväll. Matchen ser du i SVT1 eller i SVT Play.

Se även: Två snabba mål avgjorde Sveriges JVM-premiär