Foto: TT Nyhetsbyrån

Skräll av Olsson – bästa resultatet på tre år

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson skrällde under tävlingar i schweiziska Adelboden. Svensken stod för sitt bästa resultat på nästan tre år.

Det blev ett rafflande andra åk i herrarnas storslalom schweiziska Adelboden. Matts Olsson hade överraskat i första åket och åkt in på en åttoende plats och var därmed bästa svensk – men det var bara början.

Han gjorde ett starkt andra åk och avancerade till en sjätteplats – hans bästa resultat sedan fjärdeplatsen i St Moritz i februari 2014.

Och att komma ner och får ”grön skylt” är en skön känsla.

– Det är underbart. Det är den bästa känslan, det där gröna ljuset är alltid lika härligt. Tyvärr ser jag det alldeles för sällan, säger Olsson till SVT Sport.

Vad är förklaringen till att det gick så bra i dag?

– Adelboden. Det har varit stabilt för mig här de senaste åren. Förra säsongen vände det också lite här, med en elfteplats. Jag gillar backen.

Till slut var han 14 hundradelar från en pallplats.

– Ja, det var nog nästan mitt närmaste. Jag är jättenöjd med placeringen men lite grämer det mig, pallen verkar vara så svår att komma upp på.

Pallplats 100 för Hirscher

Men Olsson hade inget med kampen om förstaplatsen att göra. Det hade däremot de två giganterna Alexis Pinturault och Marcel Hirscher.

Hirscher, som ”bara” placerat sig på en tredjeplats i första åket, stod för ett magnifikt åk och var 1,90 före landsmannen Philipp Schoerghofer i mål. Men det räckte inte för att rå på Alexis Pinturault som till slut kunde hålla undan med fyra hundradelar.

Seger var Pinturaults andra för säsongen i storslalom och Hirschers andraplats betyder att han nu stått på pallen hela 100 gånger i karriären.

Stavfel av Myhrer

För André Myhrer blev det en dyster dag. Först var han nära att köra ur direkt i första åket efter ett misstag sin stav, sen i andra åket misslyckades 33-åringen helt. Tillslut blev det en 20-plats för Myhrer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.