Hannes Öhman. Foto: TT Nyhetsbyrån

Het SM-final i Malmö efter infekterad spelarövergång

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under säsongen värvades Alexander Rudd från Falun till Storvreta.

Dalaklubben svarade med att stänga av centern från spel resten av säsongen.

Nu möts de båda klubbarna i lördagens SM-final i Malmö Arena.

Uppsalaklubben Storvreta gjorde klart med Faluns 21-årige landslagscenter Alexander Rudd mitt under innebandysäsongen. En krigshandling, sade Faluns tränare Thomas Brottman, med förflutet i Storvreta, och Rudd stängdes av från spel under resten av säsongen.

– Det är tråkigt för Alexander. Man ska inte behöva bli avstängd, det här händer i andra sporter hela tiden att spelare gör klart med andra föreningar mitt under pågående säsong. Jag tycker att det är löjligt, om jag ska vara ärlig, säger Storvretastjärnan Hannes Öhman.

Superligan 2013-2014 herr

”Gått ihop som lag”

Händelsen har det regerande mästarlaget Falun lagt bakom sig, säger poängkungen Rasmus Enström.

– Det är klart att det var tråkigt när allt det där hände. Men vi har inte brytt oss om det och gått ihop som lag, säger Enström, världens bäste innebandyspelare 2013.

Storvreta har vunnit tre SM-guld. Falun tog sitt första i fjol. På lördag i Malmö Arena kommer en av klubbarna åka på sin första finalförlust.

– Det kommer att bli jättetajt, men vi kommer stå där efter slutsignalen och jubla, säger Ramus Enström.

Hannes Öhman har avgjort två finaler för sitt Storvreta, men vågar inte lova att han blir matchvinnare denna gång.

– Men jag skulle inte bli förvånad, säger han och skrattar.

Vill ta tredje guldet

Djurgårdens Emelie Lindström, världens bästa innebandyspelare de tre senaste åren, avslutade sin landslagskarriär när hon var med och tog sitt fjärde VM-guld för Sverige i december. Mot Kais Mora i lördagens final jagar 27-åringen sitt tredje SM-guld.

– Att sätta lägena när det kommer är avgörande i en final, säger forwarden.

Avskedet från landslaget är definitivt. Hur det blir med klubbkarriären vet hon ännu inte.

– Det kan vara slut och det kan bli en fortsättning.

Årets rookie Johanna Hultgren är bara i början av sin innebandykarriär och nu vill hon hjälpa sina lagkamrater i Kais Mora att ta revansch på sig själva efter storförlusten mot Iksu (1–7) i finalen 2012.

– Mina lagkamrater har sagt till mig att man inte får vara nöjd över att bara vara i final. Nu vill vi ta det efterlängtade guldet, säger 17-åringen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superligan 2013-2014 herr

Mer i ämnet