Hirscher i klar ledning

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher tog en solklar ledning i det första åket av herrarnas storslalom – hela 2,73 sekunder före Sveriges hopp Matts Olsson. Olsson kvalade ändå in till det andra åket, tillsammans med både André Myhrer och Calle Lindh.

Efter Sara Hectors överraskande andraplats i damernas storslalom så var det klockan 16.00 herrarnas tur att visa upp sig.

Pernilla Wibergs förhandsfavorit, österrikaren Marcel Hirscher, anlände med flyget till Åre sent i går kväll – vilket visade sig vara ett riktigt bra drag. Hirscher leder stort med tiden 53,60 efter att alla seedade åkare har kört, hela 2,73 sekunder före det svenska hoppet Matts Olsson.

Världscupen i alpint

– Jag är jätteglad, jag gör stora framsteg hela tiden och jag hoppas att jag fortsätter att åka skidor så här i det andra åket. Underlaget är perfekt, otroligt bra preppat så det är bara kul att åka här, säger Hirscher själv till SVT Sport.

Jansrud utslagen – Myhrer och Lindh vidare

Många åkare hade stora problem med banan, som sägs vara av det tuffare slaget. Norges succéåkare Kjetil Jansrud, som briljerat i inledningen av säsongen med tre världscupsegrar, körde ur tidigt efter ett felskär. Även tysken Felix Neureuther, som gick ut som trea, körde ur tidigt i sitt åk. Totalt körde hela 18 av de 70 startande åkarna ur.

Desto bättre gick det för André Myhrer och Calle Lindh. Lindh körde in på 15:e plats, 3,05 sekunder efter Hirscher, och Myhrer knep tjugofemteplatsen 3,86 sekunder efter österrikaren och båda är därmed klara för det andra åket.

Debutanten Max-Gordon Sundqvist och Axel Bäck kvalade sig inte vidare, och inte heller debutanten Mattias Rönngren som körde ur.

Andra åket börjar klockan 18.45 och sänds på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet