IFK Göteborg krossade Gefle

Målkungen Lasse Vibe satte dit två mål och gick upp i skyttteligatopp. Bleka Gefle kunde aldrig hota IFK Göteborg som vann med 4-0 på Gamla Ullevi. – Sista målet är ren klass, säger stjärnanfallaren till C More.

Göteborg stormade fram hemma inför drygt niotusen eldiga själar på Gamla Ullevi. Åldermannen Kjetil Waehler som fått det trista beskedet att kontraktet inte kommer att förlängas, visade att gammal är äldst när han nickade in 1-0 på en hörna i 15:e minuten.

Skytteligaledning

Allsvenskan 2014

Lasse Vibe gick upp i skytteligaledning när Emil Salomonsson spelade fram honom från höger. Anfallaren satte dit bredsidan och bollen gick upp i nättaket.

Dansken satte sitt andra för kvällen och avgjorde matchen totalt efter 41 minuter med sitt 3-0 mål. Blåvitt rullade upp bortalaget fullständigt och han vek in bollen med foten.

”Ren klass”

– När man spelar bra så gör man det mesta bra i det djupa spelet och det mötande. Vi spelar oss fram till många lägen och kombinerar bra. Sista målet är bara ren klass. Sören, Ludde, alla som är inblandade. Ren klass, säger Vibe.

Gustav Engvall tog något av en revansch när han lirade fram Emil Salomonsson till 4-0 i 54:e minuten.

”Problem på gräs”

– Vi hämtar oss inte från de dubbla målen den första kvarten och det blir en för jobbig uppförsbacke. Vi får problem i många av de här gräsmatcherna på bortaplan. Det är matcherna som är kvar som vi kan påverka och framförallt hemmamatcherna blir viktiga, säger Gefles tränare Roger Sandberg.

IFK Göteborg-Gefle 4-0 (3-0)

1-0 Kjetil Waehler (15), 2-0 Lasse Vibe (17), 3-0 Lasse Vibe (41), 4-0 Emil Salomonsson (54).

Varningar, Gefle: Dioh Williams, Johan Oremo.

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik: 9 382.

Allsvenskans skytteliga efter fredagens match:

16 mål: Lasse Vibe, IFK Göteborg.

14 mål: David Accam, Helsingborg.

10 mål: Henok Goitom, AIK, Måns Söderqvist, Kalmar FF, Emil Forsberg, Malmö FF, Markus Rosenberg, do, Ricardo Santos, Åtvidaberg.

9 mål: Erton Fejzullahu, Djurgården

8 mål: Nabil Bahoui, AIK, Mikael Boman, Halmstad, Alhaji Kamara, IFK Norrköping, Guillermo Molins, Malmö FF.