Två år efter överfallet talar André Deveaux ut.

”Jag ångrar mig inte”

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna har varit starka mot Rögles André Devauxs överfall på Västerås Per Helmersson inför torsdagens kvalmatch. Men kanadensaren ber inte om ursäkt.  – Jag ångrar mig inte, säger Deveaux till Aftonbladet.         

Videon på Rögles André Deveauxs överfall på Västerås lagkapten Per Helmersson inför kvalmatchen i torsdags publicerades på söndagen. Klippet har upprört många. Bland annat SVT Sports experter Mikael Renberg och Patrik Ross.

Västerås tränare Martin Filander menade att Deveaux var ”en skam för sporten”. Men kanadensaren ber inte om ursäkt.

Kval till SHL

”Skiter fullständigt i det”

– Jag bryr mig bara om mina lagkamrater, mina tränare och min familj. Jag skiter fullständigt i det, säger Deveaux och ger sin version av situationen:

–  Det var rörigt under uppvärmningen. Det slängs en del ord mellan olika spelare fram och tillbaka och sen händer det. Ingen blev skadad så det var ingen fara.

”Pratat med honom”

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson fick kommentera händelsen efter att laget blivit klart för SHL tidigare i dag.

– Jag har inte sett bilderna. Har hört talas om det och det är inget som vi står bakom, säger Carlsson till Viasat.

Sportchefen vill dock inte gå in på hur de ska gå vidare med ärendet eller om deveaux kommer att straffas av klubben.

– Vi har redan pratat med honom. Men det finns en till sida i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet