Karlsson: ”Ett perfekt sista varv”

Uppdaterad
Publicerad

 Abeba Aregawi motsvarade allas förväntningar när hon vann guldet på 1 500 meter. Men på sättet hon gjorde det fick SVT:s krönikör Jonas Karlsson att höja på ögonbrynen. – Abeba fick inte någon perfekt resa – men ett perfekt sista varv, säger Jonas Karlsson.

Finalens två första varv gick långsamt, 65 respektive 68 sekunder, vilket tryckte ihop fältet. Och risken för incidenter var stor. Men Abeba Aregawi kunde med sitt fina löpsteg hitta fri löpväg och på sista varvet var hon överlägset snabbast.

– Abeba fick inte någon perfekt resa – men ett perfekt sista varv. Med sitt långa steg var hon inblandad i ett par incidenter, men inget kunde stoppa Aregawi idag, säger Jonas Karlsson.

– Återigen visade hon att hon behärskar alla typer av lopp. Hon gick in i mästerskapet som en av hela VM:s största favoriter och levde upp till alla högt ställda förväntningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet