Klart: Uppsala Basket anmäler

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Uppsala Basket anmäler Södertäljes Aaron Anderson. ”Vi kommer att lämna in en anmälan till disciplinnämnden. Inom några timmar ska den vara inlämnad”, säger Uppsala Baskets ordförande Staffan Persson till SVT Sport.

Det var under tisdagens finalmatch som Södertäljes Aaron Anderson i en duell med Uppsalas Brice Massamba ska ha gjort rasistiska uttalanden. Nu står det klart att Uppsala kommer att lämna in en anmälan.

– Vi har inte hunnit lämna in anmälan än men vi kommer att skicka  en anmälan till disciplinnämnden under dagen, säger Staffan Persson.

Basketligan herr

Även Basketförbundet har valt att göra en utredning.

– Jag tycker att det är elegant av förbundet att göra så. Det visar att de tar det på allvar, säger Persson till SVT Nyheter Uppsala.

Anderson kan stängas av direkt

Om det är så att Södertäljes Aaron Anderson uppfattas ha gjort något så allvarligt att han ska stängas av kan detta göras direkt. Han ska enligt flera medier ha sagt: ”get this fucking african off me”. Man han förnekar uppgiften.

– Då kan han stängas av under handläggningstiden, annars är det normalt en process på två veckor, säger disciplinnämndens ordförande Ann Sofie Thelin, som varit i kontakt med Uppsalas ordförande Staffan Persson, till SVT Sport. Thelin är jävig eftersom hon har rötterna i Södertälje och kommer inte att vara med i  handläggningen av ärendet.

Nästa match spelas i Uppsala redan i morgon och nämnden kan komma med ett beslut i dag eller i morgon.

– Som tur var är sådant här ovanligt inom basketen, säger Thelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet