Foto: Internationella innebandyförbundets Facebook-sida

Lagkaptenen: ”Det är förnedrande”

Uppdaterad
Publicerad

Det kvinnliga innebandylandslaget har märkt av utseendefixeringen inför VM och tycker det är synd att det läggs fokus på det istället för idrotten.

– Man är förvånad att det ens ska få vara så. Det förnedrar oss och jag är jävligt glad att det inte skulle hända i Sverige. Där fokuserar vi på prestat- ionen, säger lagkapten Josefina Eiremo till SVT Sport.

–Detta skulle aldrig hända på ett herr-VM känns det som. Vi i laget lägger inte fokus på det men vi har diskuterat det i samband med att vi skulle åka till Tjeckien och fick höra om skönhetstävlingen. Detta är otroligt synd och hör inte alls hemma på ett VM, fortsätter hon.

Dam-VM i innebandy

Josefina har inte själv sett bilden som på internationella innebandyförbundets hemsida där man ser två kvinnliga innebandyspelare fram- och bakifrån och sen kan rösta på vilken sida man föredrar.

– Jag vill inte kommentera vad Tomas Eriksson (ordförande för IFF) har sagt. Han brukar ha vettiga åsikter och han tog avstånd från skönhetsstävlingen så jag vill inte säga något förrän jag själv sett bilden, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dam-VM i innebandy

Mer i ämnet