Foto: Internationella innebandyförbundets Facebook-sida

Ordföranden: ”Bilden kommer inte tas bort”

Uppdaterad
Publicerad

I går skrev SVT Sport om en bild på internationella innebandyförbundets Facebook-konto där man kan rösta på om en kvinnlig spelare är att föredra fram- eller bakifrån. Nu säger förbundets ordförande, Tomas Eriksson, att bilden inte kommer tas bort.

På bilden kan man rösta med bildstöd på om en spelare är att föredra framifrån (frontside) eller bakifrån (backside) och sedan lämna motiveringar. Man får se två spelare i en närkamp, framifrån och bakifrån.

– Jag tänker inte göra något aktivt för att vi ska plocka bort enskilda bilder som jag själv inte tycker var så farlig eller hade koppling med debatten om skönhetstävlingar, säger han till SVT Sport.

Dam-VM i innebandy

– Bilden ligger under ”roliga bilder”-sektionen och då måste det vara en vid tolkning av den som tittar om man ska se någon koppling till skönhetstävlingar, fortsätter han.

”Tolkat det fel”

När SVT Sport nådde Tomas Eriksson igår sade han att kontot var hackat. Men han syftade då på ett instagram-konto som utgett sig för att vara IFF. När han uppmärksammades om att det var en Facebook-bild tittade han på den men tolkade själv den på ett annat vis.

– Detta är normala spelbilder som tas under ett VM och jag tolkade det som att frågan var från vilken sida som fotot var taget, säger han.

Men det står ju ”vilken sida ser bäst ut”?

– Jaha. Ja, jag kanske har tolkat det fel. Men jag tycker ändå inte att det var så farligt.

Detta är andra gången på kort tid som dam-VM i innebandy uppmärksammas men inte på grund av det sportsliga. Tjeckien, som arrangerar mästerskapet har hållit en skönhetstävling för att kora den vackraste tjeckiska spelaren, något som Tomas Eriksson kritiserade och prisutdelningen i skönhetstävlingen stoppades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dam-VM i innebandy

Mer i ämnet