Foto: Internationella innebandyförbundets Facebook-sida

Ny skönhetsmiss i samband med innebandy-VM

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen väckte det tjeckiska innebandyförbundets skönhetstävling bland spelarna vid hemma-VM stor uppmärksamhet. Nu har det internationella förbundet, där svensken Tomas Eriksson är ordförande, gjort en liknande tabbe.

På det internationellla innebandyförbundets Facebook-sida kan man nu rösta med bildstöd på om en spelare är att föredra framifrån (frontside) eller bakifrån (backside) och sedan lämna motiveringar. Man får se två spelare i en närkamp, framifrån och bakifrån.

– Det låter väldigt märkligt. Det måste vara något som är jättefel. Är du säker på att det är från internationella innebandyförbundets hemsida? I så fall så måste sidan vara hackad, säger förbundets ordförande Tomas Eriksson till SVT Sport.

Dam-VM i innebandy

– Min uppfattning är soklar – skönhetstävlingar har inte med idrott att göra, fortsätter och berättar att alla medarbetare fått glasklara instruktioner för hur man ska jobba för att undvika att fokus hamnar på utseende och sexism istället för sporten. Eriksson var själv irriterad när den tjeckiska skönhetstävlingen var uppe till diskussion.

”Jag kanske är en dum svensk, men jag förstår inte kopplingen mellan utseende och sport. Fokus ska ligga på den idrottsliga prestationen”, sa Eriksson efter den förra incidenten med det tjeckiska laget.

När SVT Sport når Eriksson är han på plats i hallen och skulle direkt kolla upp hur den egna sajten ser ut.

– Jag ska titta på det på en gång, säger Eriksson.

Men ännu fyra timmar senare ligger Facebook-frågan, som publicerades för tre dagar sedan, kvar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dam-VM i innebandy

Mer i ämnet