Pernilla Lindberg är bästa svenska efter den första US Open-rundan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindberg bästa svenska

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Hedwall inledde US Open lovande. Men ett par missar i slutet ställde till det. Istället är Pernilla Lindberg bästa svenska, fem slag efter ledande Stacy Lewis.

Caroline Hedwall låg länge med i toppen under US Opens första dag. Men bogey på 16:e och 18:e hålet gjorde att svenskan fick nöja sig med en 73-runda, tre över par.

-Jag är nöjd med tre över par. Jag treputtade tre gånger och fick inte till speeden och linjen. Jag underläste många puttar, alltså de breakade mer än jag trodde. Å andra sidan överläste jag dem från förra veckan, sade hon till Svensk Golf.

US Open Golf 2014

Pernilla Lindberg är istället bästa svenska. Lindberg svarade för två birdies och två bogeys. Den stora plumpen i protokollet är dubbelbogeyn på tredje hålet.   

Anna Nordqvist, gick ut sent. Hon inledde med en birdie på hennes första hål men sedan blev det ingen mer tyvärr. 73 slag även för Nordqvist.   

Men det var inte bara svenkorna som hade det tungt på svåra Pinehurts-banan, där herranas US Open avgjordes förra veckan.

Exempelvis hade norska världstrean hela åtta bogeys på varvet. Det innebär att ”Tutta”, som hon kallas i Norge, är ett slag sämre än 11-åringen Lucy Li.

Den amerikanska världettan Stacy Lewis leder tävlingen, tre slag under par.               

Följ tävling live här, hål för hål (extern länk)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open Golf 2014

Mer i ämnet