Michelle Wie tappade sitt försprång i toppen av US Open. Nu delar hon förstaplatsen med Amy Yang inför sista dagen av golfmajorn. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wie tappade i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Det är bäddat för en jämn och dramatisk avslutning på US Open. Amerikanskan Michelle Wie tappade sitt försprång i ledarsätet på lördagen och delar nu förstaplatsen med Amy Yang.

För svensk del har US Open varit ett stort misslyckande. Anna Nordqvist missade kvalgränsen medan Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg återfinns först på 42:a och 49:e plats inför den sista dagen av golfmajorn.

Michelle Wie öppnade tävlingen starkt med två 68-rundor och hade ledningen med tre slag inför den tredje rundan på Pinehurst. Men en dubbelbogey på elfte hålet och tre bogeys gjorde att amerikanskan tappade försprånget och bjöd in sydkoreanskan Amy Yang i segerjakten.                              

Lördagens stora skräll stod veteranen Julie Inkster för. I år klarade hon kvalgränsen till US Open för första gången på fem år och efter fredagens svaga 75-runda drog hon till med 66 slag på lördagen efter fem birdies och en bogey.  Det gör att hon delar tredjeplatsen och är fyra slag bakom Wie och Yang.  Vid seger skulle 53-åriga Inkster bli den äldsta spelaren att vinna tävlingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open Golf 2014

Mer i ämnet