Anna Nordqvist hamnade fel vid många tillfällen i dag. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fiasko för svenskorna i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist tappade allt på andra rundan av US Open. Svenskan gick runt på hela 78 slag, åtta över par, och tappade till elva över par sammanlagt och har spelat färdigt. De enda två kvarvarande svenskorna Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg klarade cutten precis men är med +9 utan chans till en bra placering.

De delar på 57:e plats – 13 slag efter Michelle Wie som gått loss och leder med tre slag före Lexi Thompson.

Nordqvist fick en hemsk start på dagen med två bogeys och en dubbelbogey på de fem första hålen. En till dubbelbogey och ytterligare tre bogeys fullbordade hennes fiaskorunda.                                   

US Open Golf 2014

Nordqvist avslutade rundan med en birdie, men det hjälpte alltså föga. Hon missade därmed cutten och får inte spela vidare.

– Jag spelade dåligt, det är det enda jag kan säga. Jag hade dåliga järnslag och jättedålig puttning, säger hon till golf.se och fortsätter:

– Jag känner mig väldigt trött, men jag vet inte vad det beror på. I dag var jag helt slut.

Li utslagen

En av spelarna som det pratades mest om inför majorn var 11-åriga Lucy Li som lyckats kvala in till huvudtävlingen. Hon fick en tuff start på US Open när hon gick runt på 78, slag, åtta över par under första dagen, och det blev samma resultat på midsommarafton. Det betyder att Li, precis som Nordqvist, missade kvalgränsen och inte får spela de två avslutande rundorna.

Följ tävlingen här, hål för hål. (Extern länk)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open Golf 2014

Mer i ämnet