Lugnets VM-banor ses över

Uppdaterad
Publicerad

Lugnets skidbanor, som kommer att användas under VM i Falun 2015, gick inte hem hos åkarna under SM-veckan som avslutades i helgen. Flera vurpade och nu ska banorna ses över. – Självklart finns det detaljer som vi ska försöka slipa på, säger Tomas Jons, ansvarig för Lugnets anläggningar i ett pressmeddelande.

Maria Gräfning från Falun-Borlänge skidklubb var en som ramlade på de isigarna banorna. En dryg kilometer före mål vurpade hon så illa att hon var tvungen att bryta tävlingen.

-Banorna är inte bra. Så är det bara. Problemet är att det bara finns en ideallinje vilket gör att det blir väldigt isigt, säger hon till SVT Sport.

SM-veckan vinter 2013

Även Marcus Hellner var missnöjd med bansträckningen.

– Som de är nu är de inte tävlingsbara för en världscup, säger han till SVT Sport.

Tre delar av banorna kommer nu att utvärderas: sprintbanans längd, lutningen på delar av Mördarbacken samt några kurvor i nya utförsbacken.

”Vad, hur och om vi ska justera dessa delar är det vi kommer att diskutera den närmaste tiden”, säger Tomas Jons i pressmeddelandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet