Foto: Scanpix

Många tror Elfsborg försvarar guldet

Uppdaterad
Publicerad

Trots en svag försäsong med många skador tror många att Elfsborg försvarar sitt SM-guld.

Inget lag har försvarat ett SM-guld sedan 2003. Kommer Elfsborg göra det i år? Ja, det tror i alla fall 36,5 procent av den samling tränare, spelare och journalister på upptaktsträffen.

– Truppen är starkare i år än den var förra året, säger Stefan Ishizaki. Försäsongen har dock varit svag med ett uttåg ur Svenska cupen och stora problem med skador. Just nu går exempelvis fyra mittbackar skadade.

Allsvenskan 2013

– Förhoppningsvis har vi haft vår dåliga period, säger Ishizaki som tror att laget blir mentalt härdat.

Häcken får också många tips

Många tror på en riktigt bra säsong för Häcken under 2013 – men inte lika många tror att Hisingslaget lyckas riktigt lika bra som i fjol, då det blev ett allsvenskt silver.

68,8 procent av de röstande tippar att Häcken slutar på en tredje- till sjätteplats. Nästan en tredjedel, 27,4 procent, tror dock att Häcken tar antingen guld eller silver.

HIF: ”Vi ska vara ett topplag”

Laget blev mästare 2011 och var framme och nosade på en plats i Champions Leagues gruppspel 2012. Men årets säsong blir ingen toppsäsong för Helsingborg, om man ska lita på förhandstipsen. Två tredjedelar (63,7 procent) av de röstande tror inte att HIF blir en guldkandidat i år.

– Vi ska vara ett topplag i svensk elitfotboll. Det är inget att hyckla om, säger Roar Hansen, ny tränare i Helsingborg.

Talangerna spirar i Malmö FF

I unga Malmö FF finns många spelare som är intressanta för utländska klubbar. Risken finns att laget förlorar flera nyckelspelare under sommaren, exempelvis Pontus Jansson eller Jiloan Hamad, vilket i allra högsta grad skulle påverka lagets guldchanser. Det kommenterar Malmötränaren Rikard Norling så här:

– Det poppar upp spelare hela tiden, i sensommaren poppar de upp som svampar nästan. I en korg, när man plockar fina primörer, finns det bara plats för ett visst antal. Det är viktigt att man tillagar dem lite fint så att det finns plats för andra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet