Marcus Nilson åker in i domaren – matchstraff

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s veteranforward Marcus Nilson fick ett rejält rapp upp emot ansiktet av en Klotenback. Nilson fick då ett rejält på den svenske SHL-domaren Pehr Claesson och åkte in i honom. 36-åringen fick matchstraff för förseelsen.

Efter drygt halva matchen spelad mellan HV71 och Kloten brast det för Marcus Nilson. Han fick ett rejält rapp på väg igenom schweizarnas försvar.

Efter att den svenske domaren Pehr Claesson friat åkte Nilson fram och touchade i domaren samtidigt som han skällde ut honom rejält. Efter att domaren förvisat Nilson av isen kastade HV-spelaren först klubban i sargen, fortsatte att skälla och slog på nytt med klubban på väg av isen.

Champions League 2014-2015

”Stark överreaktion”

– En väldigt stark överreaktion. Jag förstår inte att han reagerar så otroligt stark, säger SVT Sports expert Challe Berglund.

– Fullständigt onödigt av Nilson. Han åker och hotar domaren, säger Mikael Renberg.

HV71:s nyförvärv Calle Ridderwall försvarar Nilson.

– Han får en rejäl hakning eller hög klubba och blir självklart lite arg på domaren. Men det får man inte bli, säger Ridderwall till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet