Pär Mårts tror inte att Norge blir en enkelmatch. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mårts: ”Norge kan slå oss”

Uppdaterad
Publicerad

Att Norge förlorade stort (7-0) mot Tjeckien verkar inte spela större roll för Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts. För honom är normännen ett svårt motstånd. ”Norge är så pass bra att de kan slå oss”, säger Mårts till TT inför matchen i dag.

Förbundskapten Pär Mårts drar upp killarna tidigare än vanligt inför dagens match. Det väntar nämligen en tidig match för Tre Kronor som möter Norge redan 11.15 svensk tid i Moskva.

– Det är lite annorlunda att spela så här tidigt. Vi ska gå upp tidigt och få igång oss, säger Mårts.

”Ingen enkel match”

Tanken är alltså att kroppen kommer i gång inför det tuffa gruppspelsmötet som väntar mot Norge. Men att de blev överkörda av Tjeckien i torsdags tycker Mårts inte hör till dagens drabbning. För Tre Kronors del kan mötet lika väl sluta som VM2011, då Norge vann på straffar (5-4).

– Det kan hända. Det är 0-0 när vi börjar och jag tycker att Norge är så pass bra tt de kan slå oss. Men vi ska försöka slå de, säger förbundskaptenen till TT.

Men det är långt i från en enkel match menar Mårts.

– Jag ser inte det här som någon enkel match bara för att de förlorade (mot Tjeckien). Vi slog de med 7-2 för att sedan förlora med 1-7 någon dag senare, säger han och syftar på drabbningen med tjeckerna under Euro Hockey Tour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.