Modo bröt lång straff-förbannelse

Över tre års väntan är över.

I dag bröt Modo äntligen sin straff-förbannelse.

Inte sedan december 2011 hade Modo vunnit ett straffavgörande i Riksserien. Därefter har de försökt många gånger utan att lyckas. Den här säsongen har det exempelvis blivit fyra straff-förluster.

Men i dag lyckades de äntligen bryta den långa sviten.

Riksserien

När de för andra dagen i rad (i går förlorade de med 0–3) mötte AIK på bortaplan gick matchen till straffar efter att Erika Grahm kvitterat med fem och en halv minut av den 3:e perioden.

Söderberg en vägg

Där gick Frida Gradin och satte den första straffen just invid stolpen bakom AIK:s målvakt Minatsu Murase. Därefter lades fem raka straffar utan att något av lagen lyckades göra mål, vilket gjorde att Modo vann mot serietvåan.

Förutom Gradin och Grahm var målvakten Emma Söderberg en stor matchvinnare. Hon räddade 31 av AIK:s 32 skott och släppte inte en enda straff förbi sig.

”Emma Söderberg var en vägg!” skriver Modos officiella Twitter-konto.