Myhrer höll undan – Byggmark trea

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer höll nerver och skidor i styr i andra åket i slalompremiären i Levi. Han försvarade ledningen från första åket och vann närmast före Marcel Hirscher och Jens Byggmark.

-Det är helt fantastiskt att kunna inleda säsongen så här och få arbetsro. Det är riktigt kul, säger Myhrer till SVT Sport.

Myhrer hade 27/100 ner till Hirscher efter första åket. Vid mellantiden i andra hade han utökat till 28/100, men ledningen krympte. Marginalen till Hirscher blev till slut 6/100.

Världscupen i alpint

-Första åket var bra. Sedan kändes det nästan som om jag gav bort segern i slutet av branten (i andra).

Varken sikten eller underlaget var det bästa när Myhrer startade i andra åket.

-Det var ganska bökigt hela vägen ner, säger 29-åringen från Hälsingland.

Jens Byggmark låg 31/100 efter Myhrer efter första åket. ”Byggis” hade ett antal missar i andra men slet som ett djur och behöll tredjeplatsen. Han var 61/100 långsammare än sin landsman.

Byggmark blev tvåa i VM förra året men har inte varit på pallen i världscupen sedan 2008.

-Det var riktigt skönt att komma ner och se att det var grönt. Skidorna fastnade i varenda port. Jag trodde att jag skulle ha tappat för mycket tid där, men det gick vägen.

-Rent mentalt är det skönt att vara med i första tävlingen. Man vet att man jobbat rätt under försäsongen, säger Byggmark.

Mattias Hargin låg sjua efter första åket men tappade två placeringar i andra. Veteranen Markus Larsson körde ur i andra åket efter att ha varit 21:a i första.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet