Norskt i jaktstarten – Lindström tolva

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Emil Hegle Svendsen vann herrarnas jaktstart i fin stil – tar i och med segern över ledningen i den totala världscupen. – Jättebra gör han det verkligen, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg.

Emil Hegle Svendsen var en av endast två åkare som sköt fyra nollor i lördagens jaktstart slovenska Pokljuka, och var drygt 18 sekunder före tvåan Anton Sjipulin från Ryssland.

– Mest imponerad är jag över hans stabila skytte, säger Magdalena Forsberg.

Det var efter den tredje skjutningen som Svendsen gick upp i ledningen, och var sedan ohotad. Den 29-årige norrmannen tog därmed sin andra seger för säsongen.

Bäste svensk, Fredrik Lindström åkte upp sig från en 23:e till en tolfte plats. Och i morgon väntar masstarten.

– Jag tror att han har en så rätt go känsla inför morgondagen. Det var inget dåligt lopp på något sätt det här, säger Forsberg.

Lindström skött fullt i den första och andra skjutningen där han plockade flera placeringar, men drog därefter på sig en bom i både tredje och fjärde.

Ted Armgren, 26, slutade 43:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.