Johnny Oduya omfamnar målvakten Corey Crawford. Foto: Scanpix

Oduya: ”En overklig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Johnny Oduya har svårt att komma på en bättre avslutning än den han själv var med och skapade i den sjätte finalmatchen mot Boston. – Det är svårt att regissera detta, säger han till SVT Sport.

Johnny Oduya låg bakom Chicagos segermål när laget säkrade Stanley Cup borta mot Boston. Svenskens skott studsade fram till Dave Bolland som enkelt kunde stöta in avgörande 3-2 i öppen kasse.

– Det är svårt att regissera en avslutning som är bättre än denna. Det är helt otroligt, säger en tagen Oduya till SVT Sport.

Stanley Cup 2013

Svensken medger att det sista målet var en aning turligt.

– Vi försökte få till ett skott i slutet men det där sista målet var lite flyt. Vi fick studsen med oss och plötsligt är det öppet mål, säger han.

– Det är en overklig känsla. Man har jobbat länge och jäkligt hårt för det här. Det är få som få chansen att spela sådana här matcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2013

Mer i ämnet