Oduya: ”Nu det svåraste kommer”

Uppdaterad
Publicerad

Chicagos seger i match fem av sju innebär att de nu kan ta hem Stanley Cup-titeln på hemmaplan natten till tisdag. ”Det kanske är den jämnaste finalserien någonsin”, säger Cicagobacken Johnny Odouya till SVT Sport.

Natten mot tisdag kan Stanley Cup avgöras i Chicago. Finalserien mot Tampa Bay har kallats en av de jämnaste någonsin.

– Det var någon som sa det, det är två bra lag och det säger mycket om kvalitén som finns i båda lagen, säger Chicagos backklippa Johnny Odoya till SVT Sport.

Stanley Cup 2015

33-årige Odouya har sedan tidigare en titel på meritlistan från 2013, men trots att det bara krävs en seger till är han försiktig med att tänka för mycket på vad som kan vänta om några dagar.

– Man försöker fundera så lite som möjligt på vad som kan hända i framtiden.

Och han förväntar sig ett extra laddat motståndarlag i finalmatch nummer sex.

– Det är nu det svåraste kommer, att stänga igen matchserien. Hockeyspelare brukar vara ganska svåra att spela mot när de är förbannade och ställda mot väggen. Det gäller att komma ut och göra vår bästa match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet