Foto: TT Nyhetsbyrån

OS avslutades i ”klassisk stil” i skuggan av fallet Bäckström

Uppdaterad
Publicerad

Klassiskt och stilfullt. Så sammanfattar SVT:s Jacob Hård och Eva Elmsäter OS-avslutningen i Sotji. För svensk del slutade OS med 15 medaljer, och ett dopningsfall.

Vinter-OS i Sotji avslutades med en tung svensk finalförlust mot Kanada efter ett ännu tyngre dopningsbesked för Nicklas Bäckström. På Fisjt-stadion var det däremot klang- och jubelföreställning när de ryska arrangörerna sade ”do svidanja” – på återseende.

Den ryska flaggan bars in på stadion av några av alla dem som varit med om att göra Ryssland till bästa nation i Sotji med 13 guld, däribland konståkaren Adelina Sotnikova, shorttrackåkaren Viktor An och hela stafettlaget i herrarnas skidskytte.

OS i Sotji

-Det var precis så vackert och klassiskt som jag väntat mig. Man lyfte fram det som Ryssland har att erbjuda kulturellt. En snygg avslutning på OS, ryssarna är duktiga på ämnet teater och musik – det här är deras bästa gren vid sidan av alla guldmedaljer, säger SVT:s utrikeskommentator och tidigare korrespondent i Moskva, Eva Elmsäter som följde invigningen och tillsammans med SVT Sports Jacob Hård chattade med läsarna på svt.se.

-Det var en väldigt stilfull avslutningsceremoni, mer klassisk och mindre populärkultur än det brukar vara, säger Jacob Hård som kommenterat flera av de senaste OS-avslutningarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet