Personligt rekord av Joshi på VM

Uppdaterad
Publicerad

I sitt andra världsmästerskap slog svenskan Joshi Helgesson i dag till med personligt rekord i både friåkning och total poäng för tävlingen.

– Det känns jättebra. Jag hade några småmissar på ett par av mina hopp men totalt sett var det riktigt bra, säger hon till SVT Sport.

Helgesson satte en perfekt trippel lutz i inledningen och följde upp med ytterligare en trippel lutz i den andra delen av programmet. Trots avdrag för bland annat ett underroterat hopp fick Joshi 107,95 poäng för sitt friprogram, en ökning av ”pers” med nio poäng.

Konståknings-VM 2014

– Jag började väldigt bra och mot slutet hade jag ett hopp som var inte riktigt fullt roterad och en step-out på mitt näst sista hopp. Jag är väldigt nöjd med resten och jag känner att jag gjorde det jag kunde, så gott jag kunde, och jag är väldigt nöjd med det.

Hon har samlat på sig 162,91 poäng totalt, personligt rekord med nästan 13 poäng. Hon låg etta efter sitt åk och slutade till sist på 14:e plats.

– Fenomenalt åk, sade kommentatorn Lotta Falkenbäck efter svenskans uppvisning på VM i Japan.

Besvärlig säsong

Svenskan jublade efter sitt åk medan mamma Kicki stod och hoppade av lycka vid sargen. Joshi Helgesson har haft en besvärlig säsong.

– För min del känner jag att jag är riktigt nöjd eftersom jag varit skadad en stor del av denna säsongen och jag har äntligen fått visa att jag är tillbaka och det är bara mitt andra VM men ändå så känner jag att jag utvecklas mer och mer för varje år som går. Det går åt rätt håll, säger Joshi till SVT Sport.

Sist Joshi Helgesson deltog i VM var 2011 – då slutade hon 15:e.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM 2014

Mer i ämnet