Bengtsson på Casall under OS i London, och på Quintero under en segerrunda i Schweiz. Foto: Scanpix

Bengtsson: ”Båda mina hästar är i fin form”

Uppdaterad
Publicerad

Regerande Europamästaren ligger just nu på en blygsam 13:e plats på världsrankingen. Men Rolf-Göran Bengtsson ser ut att ha hittat formen till världscupfinalen – dessutom har han två topphästar till sitt förfogande.

– Båda mina hästar som är kvalificerade, Casall La Silla och Quintero La Silla, är i fin form. På den sistnämnda var jag trea i Paris för någon vecka sedan, säger Bengtsson till SVT Sport.

Den svenske  stjärnryttaren är van att behöva välja mellan två hästar. Inför sommarens OS i London velade Bengtsson länge mellan Casall och Ninja, guldhästen från EM 2011, innan han till slut bestämde sig.

Göteborg Horse Show

– Jag kommer få svårt att välja. Och det blir de här sista dagarna innan veckan i Göteborg som får avgöra vilken jag väljer. Men å andra sidan kan jag ju faktiskt också välja att tävla bägge två. Vi får se, säger Bengtsson, som ser fram emot finalen.

– Alltid lika roligt att komma till Göteborg och rida – och så är det ju historiskt just i år i och med att vi har har ofattbara sju svenska ryttare i världscupfinalen.

”Det är många om budet”

Bengtsson är rutinerad i finalsammanhang. Bästa resultatet kom i fjol, när han tillsammans med Casall knep en sjätteplats. I år tror han att tävlingen blir stenhård.

– Det är alltid svår konkurrens när det väl kommer till final i världscupen. Det är många om budet, och jag skulle vilja påstå att det är flera som kan vinna i Göteborg, säger Bengtsson, som trots allt har ett par favoriter.

– Med tanke på hur ryttare som Christian Ahlmann (Tyskland)  och Sergio Moya (Spanien) har ridit i världscupen, så är det ju lätt att lägga favoritskapet på dem.

Rolf-Göran Bengtsson

Klubb: Flyinge Ryttarförening

Född: 2 juni 1962

Bor: Breitenburg, Tyskland

Plats på världsrankingen: 13

Bästa resultat: EM-guld i Madrid 2011, OS-silver i Hong Kong 2008, OS-silver i lag i Aten 2004, EM-silver i lag i Arnheim 2001, EM-brons i Arnheim 2001

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet